Agenda abortmostand?

Tankesmien Agenda har ansatt Emil Andre Erstad som sin nye internasjonale rådgiver. Dette synes Kvinnefronten er svært overraskende, da han tidligere har uttalt at voldtatte kvinner ikke bør få ta abort. LES HER

I forbindelse med ansettelsen er det gjort intervju i Aftenposten:

Erstad sier da at: “jeg er en sentrumsorientert kristendemokrati, og kommer ikke til å endre på det selv om jeg begynner å jobbe i Agenda”. Representant for Agenda, Gerardsen, sier; – En viktig del av vår jobb er å være med på å utvikle ny politikk for sentrum/venstre. Å ha kontakt med ungdomspolitikerne er viktig, fordi de ofte er de mest nytenkende.

Kvinnefronten lurer på hva for type nytenkning tankesmien Agenda er på jakt etter. Vi har derfor stilt spørsmål til hvordan de har kommet frem til denne ansettelsen. Vi ønsker svar på hvordan de, som ser på seg selv som en tenketank for sentrum-venstresiden, har endte opp med å velge en mann som er uttalt abortmotstander til å rådføre seg med i internasjonale spørsmål.

Er ikke kvinners rettigheter et prioritert område? Er tankesmien Agenda abortmotstandere?

Emil Andre Erstad er representant for noen av de mørkeste kvinnefiendtlige holdningene vi har sett i norsk offentlighet på lenge, så vi håper tankesmien Agenda vil gi oss gode overveide svar på våre spørsmål!

Comments are closed.