Calendar

< 2019 >
August
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
July
July
July
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
 • Hvor er kvinneperspektivet i bioteknologiloven?
  13:30 -14:15
  August 15, 2019

  Kystveien 2 B, 4841 Arendal

  Kystveien 2 B, 4841 Arendal

  Kvinnefronten i samarbeid med SRHR-nettverket inviterer til debatt på Arendalsuka!

  De siste årene har mulighetene ved bioteknologi vært gjenstand for debatt. Hverken surrogati eller eggdonasjon er tillatt i Norge i dag, men det er grunn til å tro at dette kan endre seg raskt. Mange partier ønsker å tillate altruistisk eggdonasjon, mens andre vil begrense eggdonasjon til å bare gjelde overskuddsegg. Selv om surrogati ikke er lovlig, reiser likevel par til utlandet og får barn ved hjelp av surrogati i land som USA og Ukraina. Kvinnefronten mener at hensynet til kvinnene alt for ofte utelates i diskusjoner om eggdonasjon og surrogati, og vil utfordre politikerne på dette.

  Vi vil også utfordre politikerne på tidlig ultralyd og gratis NIPT-test til alle kvinner, uavhengig av alder. Vi mener det er behov for en endring av bioteknologiloven, til at den uttrykkelig sier at surrogati og kommersiell eggdonasjon er ulovlig, og lovfester rett til tidlig ultralyd og NIPT-test.

  Debatten blir i Kursrom 5 i Eureka kompetansese
  Panelets deltagere oppdateres fortløpende!

16
17
 • Feministisk fadderdag Oslo
  13:00 -18:00
  August 17, 2019

  Slottsplassen 1, 0010 Oslo

  Slottsplassen 1, 0010 Oslo

  Har du lyst på flere feminister i omgangskretsen? Vil du bli kjent med byens kuleste folk? Kvinnefronten og Sisterhood Norge inviterer alle jenter og unge kvinner i alderen 16-25 til feministisk fadderdag 2019! Det blir en morsom dag med leker, feministisk rebusløp, pizza, brus og søsterskap.

  Dagen er åpen for alle jenter og unge kvinner i alderen 16-25, uansett om du er elev, student, eller bare vil komme og bli kjent med andre kule feminister.

  Vi møtes 13:00 i Slottsparken, der vi deler opp i faddergrupper og sørger for at alle fadderbarna får sin egen feministiske fadder. Fadderne leder dere trygt gjennom dagens program med bli-kjent-leker, feministisk rebusløp, workshops og andre morsomme aktiviteter med feministisk vinkling. Faddergruppene deler vi opp etter alder, slik at alle får være fadderbarn med noen i sin egen aldersgruppe.

  Vi serverer pizza og brus til alle fadderbarna og kanskje det også vanker noen kule premier. Velkommen til en dag full av glede, feminisme og nye venner!

  Fadderdagen er helt gratis, men husk å melde deg på arrangementet. Da er vi sikre på at vi bestiller nok pizza og kan ta hensyn til eventuelle allergier.

  Fadderdagen er et rusfritt arrangement, men de som vil kan bli med på feministisk barhopping med Kvinnefronten når fadderdagen er over, se eget arrangement her

  Facebookarrangement for fadderdagen ligger her

 • Feministisk barhopping
  19:00 -23:00
  August 17, 2019

  Finnes det en feministisk måte å bedrive barhopping på? Bli med og finn det ut når Kvinnefronten inviterer alle Oslos kvinns til bar-til-bar i Oslo lørdag 17. august.

  Denne kvelden er perfekt for deg som vil treffe gamle kjente eller nye venner på en uformell arena. Kvinnefronten stiller med feministiske faddere som står klare for å inkludere akkurat DEG i det feministiske fellesskapet.

  Våre feministiske faddere kommer rett fra Feministisk fadderdag 2019, årets kuleste dag for jenter og unge kvinner i alderen 16-25. Høres det ut som noe for deg? Sjekk ut arrangementet her (NB! Fadderdagen er et rusfritt arrangement).

  Barhopping har av naturlige årsaker 18-års grense, men her praktiserer vi i hvert fall ingen øvre aldersgrense. Ta med deg morra di, bestemora di, tanta di og den gamle norsklæreren.

  Arrangementet er perfekt for deg som er ny i byen og/eller lengter etter et feministisk miljø. Vi tar deg imot med åpne armer! Du trenger ikke være medlem fra før av, for vi garanterer at du får lyst til å melde deg inn i løpet av kvelden.

  Facebookarrangement

18
19
20
21
22
 • Feministisk studentlivdag: Tromsø
  17:30 -20:00
  August 22, 2019

  Stortorget, 9008 Tromsø

  Stortorget, 9008 Tromsø

  Har du lyst på flere feminister i omgangskretsen? Vil du bli kjent med byens kuleste folk?

  Dagen er åpen for alle kvinner og ikke-binære som er studenter, nye i byen, eller bare vil komme og bli kjent med andre bra feminister.

  Vi møtes 17:30 på torget, der vi deler opp i lag og sørger for at alle nye får sin egen feministiske fadder. Så her er det bare å komme alene eller sammen med noen du nettopp har møtt!

  Feminist race:
  Hvert lag får et ark med ulike poster som en skal løse, dere velger selv hvilke og hvor mange. (hvis det er dårlig vær arrangerer vi quiz inne).

  Feministisk student:
  Lurer du på om du har blitt utsatt for en hersketeknikk i gruppearbeidet på universitetet? Eller vet ikke hva du skal svare om en utsetter deg for det? Hva om gutta i pausa kommer med en sexistisk joke? Hvor skal du gå om en foreleser seksuelt trakasserer deg eller en på kullet ditt voldtar deg?

  Er du student og lurer på noe av dette? Eller har andre feministiske studentrelaterte spørsmål? Da er dette forumet for deg. Dette er ikke en workshop som oppfordrer deg til å svare tilbake på sexistiske kommentarer. Dette er heller et sted å snakke sammen om hvordan en kan håndtere ulike hendelser som kan skje og som vi dessverre vet skjer på UiT.

  Facebookarrangement

 • Ei lønn å leve av – Hva kan vi få til i vår kommune?
  19:00 -21:00
  August 22, 2019

  Havnegata 2, 4515 Mandal

  Havnegata 2, 4515 Mandal

  Kvinnefronten i Agder er med å arrangere med SV Lindesnes åpent møte på Mandal bibliotek torsdag 22. august kl. 19. Det står dårlig til med både levekår og heltidskultur her i kommunen. Hva kan vi sammen gjøre?
  Cecilie Ro forteller om heltidsprosjektet i Mandal kommune. Helsepolitisk talskvinne for SV, stortingsrepresentant Sheida Sangtarash kommer!

  Vel møtt!

  Se facebookarrangement

   

23
24
25
26
27
28
29
30
31
September
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Comments are closed.