Calendar

< 2019 >
December
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
November
November
November
November
November
November
1
 • Gave med kvinnekamp-mening
  11:30
  December 1, 2019-December 17, 2019

  Kirkegata 5, 0153 Oslo

  Kirkegata 5, 0153 Oslo

  Gi bort dette kortet i julegave og bidra samtidig til å styrke kvinnekampen i Norge!

  Send beløpet du ønsker å støtte med (min. kr 50,- per kort), til post(at)kvinnefronten.no og Vipps beløpet til “Kvinnefronten i Norge” eller betal inn på kontonr: 7874 05 30398 – Beløp over kr 500,- gir skattefradrag.

  Ved å støtte Kvinnefronten bidrar du i arbeidet for kvinnefrigjøring nasjonalt og internasjonalt.

  Nasjonalt arbeider vi med å rette søkelyset mot kvinnediskriminerende praksiser. Våre hovedområder er:
  -Kampen for kvinners rettssikkerhet og råderett over egen kropp
  -Kampen mot seksualisert vold mot kvinner og menneskehandel
  -Kampen for kvinners økonomiske rettigheter

  Kvinnefronten får stadig nye medlemmer og vi ønsker å etablere flere lokallag og bygge ut Jentefronten. Ditt bidrag kan gjøre det mulig for oss å bygge en sterk Kvinnefront og Jentefront.

  Kvinnefronten er knyttet opp internasjonalt med andre kvinneorganisasjoner og feministiske ledere over hele verden. Sentrale områder i dette internasjonale samarbeidet er kvinners egenorganisering rundt sentrale kvinnekrav relatert til kvinners menneskerettigheter: Vold mot kvinner, kjønnslemlestelse og andre tradisjoner som er skadelige for kvinner og barns helse, reproduktive rettigheter, pornografi, prostitusjon og menneskehandel, politisk deltakelse og sist, men ikke minst, økonomisk selvstendighet.

  Alle disse sentrale områdene arbeides det med kontinuerlig, via samhandling i internasjonale feministiske nettverk og via direktekontakt med kvinneorganisasjoner i Nord og Sør.

  Kvinnefronten drives stort sett på dugnadsbasis, vi er derfor avhengig av all den støtten vi kan få.

  Denne gaven kommer godt med i arbeidet mot en bedre verden!

 • Feministisk juleverksted i Tromsø
  13:00 -17:30
  December 1, 2019

  Stortorget 5, 3 etg., 9008 Tromsø

  Stortorget 5, 3 etg., 9008 Tromsø

  Vårt årlige juleverksted er en uformell og veldig trivelig møteplass for Tromsøs feminister i førjulstida.

  Vi baker og spiser pepperkaker og lager julekort, -pynt, -gaver og det du måtte ønske. Har du ikke lyst til å lage noe, er det også helt fint, bare kom og drikk gløgg og spis klementiner og slå av en prat. Barn og venner er også veldig velkomne! Kom innom en tur, eller heng med oss hele formiddagen.

  Har du et prosjekt du pusler med hjemme, så ta det gjerne med, enten det er stikking, maling, julelenker eller hva som helst. Vi stiller med en del maling, kartong, poteter, pepperkakeformer og diverse. Har du noe papir, tusj, glitter, maling, lim, tøystykker, garn, eller andre ting hjemme, så ta gjerne med litt.
  Ønsker du å lage kubbelys slik som i arrangementsbildet må du ta med eget kubbelys (hvitt).

  Hva med å lage hjemmelaget gavepapir med feminist-potet-trykk? Dorull-feminisser? Aktivist-pepperkaker? Julekort og juletrepynt med feministisk snert?

  Vi har også et utvalg av Kvinnefrontens t-skjorter og handlenett til salgs for spesialpris (100 kr!). Kanskje det kan bli julegaver til deg sjøl eller noen du liker?

  Gå inn døra ved tapasrestauranten og opp i 3. etasje.

  Hjertelig velkommen!

2
3
4
5
6
7
8
9
10
 • Varsel om barsel – Hvor ille står det egentlig til?
  18:00 -20:00
  December 10, 2019

  Youngs gate 6, 0181 Oslo

  Youngs gate 6, 0181 Oslo

  1. januar 2019: Statsminister Solberg oppfordrer kvinner til å føde flere barn i sin nyttårstale. «Jeg tror ikke jeg trenger å forklare hvordan dette gjøres», sa hun.

  Senere samme år: 11 kvinner fra Bunadsgeriljaen ror ei gravid kvinne fra Smøla til Kristiansund i protest mot nedlegginga av fødeavdelinga i Kristiansund.

  Senere samme år: Ledelsen ved Oslo universitetssykehus beslutter å legge ned svangerskapstilbudet ved ABC-klinikken på Ullevål sykehus, Norges mest kjente fødested for naturlige fødsler.

  I sine «Kvalitetskrav til fødselsomsorgen» skisserer Helsedirektoratet en fødselsomsorg som skal sikre kvinner et «desentralisert, differensiert og forutsigbart fødetilbud». I praksis ser vi imidlertid det stikk motsatte: Fødetilbudet sentraliseres, gode ordninger legges ned og det er for enkelte kvinner like sannsynlig at fødselen skjer i en veikant som på et sykehus. Det har også skjedd at kvinner har blitt holdt igjen for lenge hjemme på grunn av plassmangel på fødeavdelinga.

  Kvinnefronten mener svangerskaps-, fødsels- og barselsomsorgen må kraftig opprioriteres, og Kvinnefronten Oslo inviterer til panelsamtale med Elisabeth Grimsrud fra ABC-klinikken, Lene Bachmann fra Den Norske Jordmorforening og Anja Cecilie Solvik fra Bunadsgeriljaen. Ordstyrer er Thea Gabrielsen fra Kvinnefronten.

  Hva er galt med dagens tilbud, og hva må skje for at samfunnet skal ivareta kvinner i sin viktigste og farligste periode på en god nok måte?

  Arrangementet er gratis og Kulturhuset er universelt utformet.

  Se facebookarrangement

11
12
13
14
15
16
17
18
19
 • Feministisk juleøl i Kristiansand
  17:00 -21:00
  December 19, 2019

  DRONNINGENSGATE 8, 4610 Kristiansand

  DRONNINGENSGATE 8, 4610 Kristiansand

  Vi inviterer alle gamle og nye medlemmer (og dere feminister som ikke er medlemmer, men vil drikke øl/vin/te med andre feminister) til juleøl/vin/te på Kombinat! Dette er en gylden anledning til å sjekke ut hvem vi i Kvinnefronten er og bli bedre kjent.

  Vi skal snakke litt om hva vi har gjort i år, og hva vi har lyst til å få til til neste år. Men mest av alt skal vi bare nyte!

  Sees vi?

  Se facebookarrangementet

20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
January
January
January
January
January
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Comments are closed.