Abortkamp og feminisme på tvers av landegrenser

View Calendar
September 25, 2019 19:30 - 21:00
Sellanraa Bok & Bar
Address: Kongens gate 2, 7011 Trondheim

LAGiT og Kvinnefronten Trondheim inviterer til samtale om feminisme og abortkamp i Norge og i Argentina. Med oss har vi den argentinske aktivisten, Noelia Fiqueroa som er en sentral aktivist og intellektuell i abort- og kvinnekampbevegelsen i Argentina. Hun er professor i Latin-amerikansk historie, og er tilknyttet senter for feministisk forskning og kjønnsstudier ved Universitetet i Rosario (UNR). Figueroa er del av den nasjonale koordineringen av Mala Junta-Feminista, i den argentinske plattformen Patria Grande.
Hennes primære forskningsfelt er: forebygging av sexistisk vold, feminist- og kvinnebevegelsens historie i Argentina, koblingen mellom nyliberalisme og patriarki, kampen for lovlig abort, samt
utfordringene Latin-amerikansk populærfeminisme møter.

I Norge har abortkamp igjen blitt satt på dagsordenen etter at en historisk innskrenkning av abortloven ble vedtatt av regjeringen. Argentina overrasket verden tidligere i år med sin kamp for å gjøre abort lovlig og tilgjengelig for alle kvinner som måtte ønske det. Selv om lovforslaget som kunne legalisere abort i Argentina ble nedstemt i Senatet, har argentinske aktivister og menneskerettighetsgrupper fortsatt sin kamp.

Vel møtt til en samtale om feminisme og kvinnekamp på tvers av landegrenser, fordi kampen er som den alltid har vært global!

Facebookarrangement

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Comments are closed.