Fra krise til endring: abortkampen i Argentina

View Calendar
September 24, 2019 18:30 - 20:30
Kafè Globus
Address: Storgata 30, 9008 Tromsø

Latin-Amerikagruppene (LAG) i Tromsø og Kvinnefronten i Tromsø inviterer til panelsamtale om abortkampen i Argentina. Tidligere i år overrasket argentinske aktivister og menneskerettighetsgrupper verden med sin kamp for å gjøre abort lovlig og tilgjengelig for alle kvinner. Lovforslaget som kunne realisert dette ble nedstemt i Senatet, men argentinske menneskerettighetsaktivister står nå styrket i kampen om å få gjennom et lovforslag som sikrer kvinner trygg abort.

Samtidig som abortkampen i Argentina står sterkt, har den samme kampen blitt reaktualisert i Norge det siste året. Hvilke perspektiver kan vi ta med oss fra den argentinske abortkampen? Hvordan jobber det argentinske sivilsamfunnet for å realisere lovlig abort? Vi er så heldige å få besøk av Noelia Figueroa, en sentral aktivist og intellektuell i abort- og kvinnekampbevegelsen i Argentina.

Om innlederen:
Noelia Figueroa er professor i latin-amerikansk historie, og er tilknyttet senter for feministisk forskning og kjønnsstudier ved Universitetet i Rosario (UNR). Figueroa er del av den nasjonale koordineringen av Mala Junta-Feminista (https://malajunta.org/), i den argentinske plattformen Patria Grande. Hun har vært ansatt i hovedfagforeningen i seksjon for kvinnelige arbeideres rettigheter, og er i dag generalsekretær ved kjønns- og seksualitetsseksjonen ved universitetet. Figueroa har vært en del av ulike organisasjoner på den folkelige venstresiden i Argentina siden 2004, og representerer en sterk stemme innen feministisk kamp i landet.

Møtet vil foregå på engelsk, men det vil være mulig å stille spørsmål på norsk.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Comments are closed.