Hvor er kvinneperspektivet i bioteknologiloven?

View Calendar
August 15, 2019 13:30 - 14:15
Arendalsuka, Eureka kompetanse
Address: Kystveien 2 B, 4841 Arendal

Kvinnefronten i samarbeid med SRHR-nettverket inviterer til debatt på Arendalsuka!

De siste årene har mulighetene ved bioteknologi vært gjenstand for debatt. Hverken surrogati eller eggdonasjon er tillatt i Norge i dag, men det er grunn til å tro at dette kan endre seg raskt. Mange partier ønsker å tillate altruistisk eggdonasjon, mens andre vil begrense eggdonasjon til å bare gjelde overskuddsegg. Selv om surrogati ikke er lovlig, reiser likevel par til utlandet og får barn ved hjelp av surrogati i land som USA og Ukraina. Kvinnefronten mener at hensynet til kvinnene alt for ofte utelates i diskusjoner om eggdonasjon og surrogati, og vil utfordre politikerne på dette.

Vi vil også utfordre politikerne på tidlig ultralyd og gratis NIPT-test til alle kvinner, uavhengig av alder. Vi mener det er behov for en endring av bioteknologiloven, til at den uttrykkelig sier at surrogati og kommersiell eggdonasjon er ulovlig, og lovfester rett til tidlig ultralyd og NIPT-test.

Debatten blir i Kursrom 5 i Eureka kompetansese
Panelets deltagere oppdateres fortløpende!

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/e/1/kvinnefronten.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2443 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/e/1/kvinnefronten.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2443
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/e/1/kvinnefronten.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Comments are closed.