Nordisk filmfestival i Ås: «Kvinne på krigsstien» & «Sykkelfugl»

View Calendar
January 25, 2019 19:00 - 21:00
Ås kinoteater
Address: Moerveien 1, 1430 Ås

Kvinnefronten er med å arrangere filmvisning i Ås!

2019-utgaven av Nordisk filmfestival i Ås åpner med KVINNE PÅ KRIGSSTIEN, en prisbelønt, islandsk dramakomedie om kordirigenten og miljøaktivisten Halla, som kjemper en hemmelig gerilja-kamp mot monstermastene og aluminiumsindustrien.

Som forfilm viser vi kortfilmen SYKKELFUGL om unge Zahra, som bor på et asylmottak på Vestlandet og vil lære å sykle, men som ikke får lov av faren, som fastholder at afghanske jenter ikke skal sykle. Filmen er laget av den Ås-baserte filmskaperen Kari Klyve-Skaug, som innleder til filmen!

OM KVINNE PÅ KRIGSSTIEN
Til vanlig er Halla en ydmyk kordirigent, men bak fasaden lever hun et dobbeltliv som brennende engasjert, buespennende miljøaktivist. Egenhendig iverksetter hun spektakulære aksjoner for å få bukt med monstermastene en gang for alle – Halla er beredt på å risikere alt for å beskytte de islandske viddene!

Filmen vakte stor begeistring da den hadde premiere i Cannes. Filmen vant Nordisk råds filmpris, fikk flere priser på Nordiske filmdager i Lübeck og er Islands Oscar-kandidat.

KRITIKKER
«En smart feelgood-film som setter globale utfordringer på agendaen med humor såvel som alvor» VARIETY

«Selvsikker og stilig, med eksentrisk form, feiende flott natur og båret av bergtagende Halldóra Geirharðsdóttir.» THE GUARDIAN

«Island har ankommet, med en oppsiktsvekkende film som er like karakteristisk, hjemlig og dynamisk som landet den kommer fra.» THE PLAYLIST

OM «SYKKELFUGL»
Filmen handler om 12 år gamle Zahra, som bor på et asylmottak på Vestlandet. Zahra vil lære seg å sykle, men får ikke lov av foreldrene. De vil det beste for sin datter, og de vet at en syklende jente i Afghanistan risikerer å få et svært dårlig rykte. Om de skulle bli sendt tilbake, og Zahra har lært å sykle i Norge, kan det derfor bli svært vanskelig for henne. Zahra er en fighter og hun lar ingen andre hindre henne i å følge sine drømmer. Sykkelfugl er er en visuell fortelling der det å lære seg å sykle blir en metafor på det å balansere mellom to ulike kulturer.

Visningen skjer i samarbeid med Foreningen Norden Follo, Naturvernstudentene NMBU, Ås feministiske studenter og Ås internasjonale kvinnegruppe.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Comments are closed.