Tromsø: Invisible Women

View Calendar
January 28, 2020 18:00 - 20:00
Tvibit
Address: Parkgata 27/29, 9008 Tromsø

Utrykket «It’s a man’s world» stemmer nok mer enn vi skulle likt at det gjorde. Vi er for eksempel klar over at kvinner tjener mindre enn menn, at kvinner gjør en langt større andel av samfunnets ulønna arbeid, at kvinner har større risiko for å bli utsatt for vold i hjemmet og det enkle faktum at kvinner står mer i dokø enn menn.

I boken “Invisible women: exponing data bias in a world designed for men” har Caroline Criado-Perez samlet en rekke undersøkelser og data om hvordan kvinner systematisk blir oversett i samfunnet.

Noe av informasjonen vi får gjennom boken er om de sannhetene vi allerede kjenner til, men visste du for eksempel at snømåking i byen er kjønnsdiskriminerende?

«Det er få bøker som har provosert meg så mye som denne boken. Og det verste er at dette er ren fakta!» sier Malin Adriaensen, også kjent på Readygoread på Instagram. Hun bruker mye av tiden sin på bøker, og bruker kontoen sin til å spre leselyst og leseglede. Den siste tiden har hun snakket mye om boken «Invisible Women», og hun kommer til oss for å snakke om den.

*Syns du det er vanskelig å bruke telefonen din med en hånd? Det er kanskje fordi den er designet til å passe inn i hånden til en mann.

*Kvinner har 47% større sannsynlighet for å bli alvorlig skadet i en bilulykke, enn menn. Hvorfor? Fordi både setebeltet og airbagen er tilpasset en typisk mann.

*Det er mer enn 50% sannsynlig at kvinner blir feildiagnostisert med hjerteinfarkt, fordi en kvinnes symptomer regnes som atypiske.

*90% av alle publiserte undersøkelser om nye medisiner er bare gjort på dyr med hankjønn, selv om det mistenkes at medisinen fungerer ulikt på kvinne og mann. I en klinisk utprøving av Viagra for kvinner i 2015, var bare 2 av 25 deltagere kvinner.

Etter møte starter Planleggingsmøte: Kvinnedagen i Tromsø. Bli gjerne med!

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Comments are closed.