Visning av dokumentaren «Abort» (1971), med besøk av Vibeke Løkkeberg

View Calendar
March 10, 2019 18:00 - 19:20
Ås kinoteater
Address: Moerveien 1, 1430 Ås

To dager etter Kvinnedagen inviterer Kvinnefronten i Ås til en helt spesiell visning av Vibeke Løkkebergs dokumentar «Abort» fra 1971. Løkkeberg innleder til filmen og svarer på spørsmål fra både kinosjef og publikum etter visningen!

NB! Vi har nummererte plassbilletter på denne visningen, og forventer stor interesse, så vi anbefaler å sikre seg billetter tidlig.

TANKEN BAK
Det er, slik vi ser det, betimelig å plukke frem igjen Løkkebergs debutfilm nå. Det er slående hvordan flere av filmens samtaler fortsatt pågår i offentligheten i dag – nesten femti år senere – med lignende logikk, lignende retorikk og i noen tilfeller også de samme argumentene.

HANDLING
En ung jente oppdager at hun skal ha barn. Vi får se litt av hennes sosiale bakgrunn før vi følger henne fram til hennes søknad om abort skal behandles av lege.

Samtidig ser vi intervjuer hvor begge sider uttaler seg, og flere av dem gir gjenklang i dagens offentlige samtale om temaet. Her er to sitater fra den nesten 50 år gamle dokumentaren:

«Den ydmykelsen vi utsetter et menneske for ved å tvinge en kvinne til å fremstille seg selv overfor en nemnd som er bestående av to personer hun selv ikke har valgt å betro seg til, og at hun der må forsøke å fremstille seg selv og sin livssituasjon så ynkelig som mulig… bare dette at hun opplever seg selv på denne måten, kan jo medføre at hun faktisk bryter sammen»

«Om man er for én abort, så behøver det ikke å gå mange månedene, så kommer det en ny abort»

Se facebookarrangement

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Comments are closed.