Feminismekonferansen 2019

Velkommen til Kvinnefrontens Feminismekonferanse på Vega Scene i Oslo 2.nov
.
I år kan vi by på spennende innledninger, møter, filmer og underholdning – og alt har gratis inngang! Vega scene er universelt utforma.
.
Camille Oneida Charles guider oss gjennom Feminismekonferansen som konferansier;

10:30 – 11:00
• Elin Kåven og Espen Wensaas starter konferansen med Arktisk folk pop

.

11:00 – 12:45
• Urfolkskvinners kamp mot vold og undertrykking

Innledninger og samtale med:
Amanda Fayant (Canada), Anne Henriette Reinås (Sametinget), Ixchel Leon (Guatemala) og en romkvinneaktivist.
.

13:00 – 13:30
• Those Who Love, kortfilm av Nefise Özkal Lorentzen

Nefise vil selv komme og vise oss filmen som handler om 6 fremmede mennesker som bærer sine svarte bokser i en heis. De ønsker å frigjøre seg fra en skam som egentlig ikke tilhører dem: Skammen over å være annerledes, skammen over å bli utsatt for vold i nære relasjoner.
.

13:30 – 14:30
• Lunsj og underholdning med DJ Jannike Huseby

.

14:30 – 14:45
• Daghjemkampen på 70-tallet

Innledning ved Annik Borthen.
Kampen om Daghjem for alle barn var en av de store kampene våre formødre kjempet, og seieren, barnehageplasser, sikret kvinner deltakelse i arbeidsliv og økonomisk uavhengighet.
.

14:45 – 16:15
• Den Store Barnehagedebatten

I Sverge opererer man flere steder med fleksible åpningstider i barnehagene, og vi tar med oss disse erfaringene inn i debatten som følger om hvor barnehagekampen står i Norge. Christina Olsson fra  Sveriges Makalösa Föräldrar holder en kort innledning, før debatten.
Kan barnehagers åpningstider være til hinder for deltagelse i arbeidslivet, og isåfall for hvem? Våre panelister vil blant annet se nærmere på minoritetskvinners deltakelse og tilgang til arbeidslivet, linket opp mot barnehagetilbudene som eksisterer. Vi ønsker å rette søkelyset mot dagens barnehagekamp. Hvor står den, og hvordan bør den drives videre?
Dette har vært mye debattert i Sverige, men her i Norge har det vært relativt stille. Vi ønsker med denne debatten å få igang politiske diskusjoner og lytte til erfaringer fra Sverige, der man der man flere steder opererer med mer fleksible åpningstider i barnehagene.
.
I panelet:
Ayesha Kahn – Kvinner i Fokus (KiF)
Rabia Musavi – Likestilling, Inkludering og Nettverk (LIN)
Seher Aydar – Rødt
Saida Begum – Høyre
Sulaksana Sivapatham – Prosjektleder, Prosjekt rekruttering barnehage, Bydel Alna
Ordstyrer er Live Unstad – Kvinnefronten
.
VegaScene blir rene feministidyllen 2. november; her får du nemlig mye å velge i.

Sjekk ut Fett sitt arrangement samme sted:Feministiske strategier for fremtiden. Fett feirer 15 år! Og bli med oss å feire at vårt feministiske tidsskrift Fett er 15 år på Ingensteds kl 18:30 Fett feirer 15 år! Charlotte dos Santos, dans, DJ og fest

Comments are closed.