#FreeTeodora Solidaritet med kvinner i El Salvador

Kvinnefronten arrangerer i samarbeid med Feministisk Initiativ en markering i Oslo mandag 18 desember, for å støtte kvinner i El Salvador

Minst 27 kvinner soner i dag straffer på opptil 40 år etter spontanaborter eller dødfødsler. Teodora Vásquez er en av dem.

Hun ble dømt til 30 års fengsel for «mord under skjerpende omstendigheter» i 2008 etter en dødfødsel og har sittet 10 år i fengsel.
Onsdag kom den vonde meldingen om at hun tapte ankesaken.

El Salvador er et av fem land i verden som har totalforbud mot abort. Det betyr at kvinner og barn ikke får abort, selv om de er voldtatt og liv og helse er i fare.

Og det betyr at småjenter ned i 10-årsalderen må føde sine egne søsken etter å ha blitt voldtatt av sin egen far.

FNs høykommisær for menneskerettigheter sa i november at de var sjokkert over at kvinner ble straffet for det som åpenbart var spontanaborter og svangerskapskomplikasjoner, ifølge Reuters. De bad også myndighetene i landet om å granske alle saker der kvinner har blitt fengslet for kriminalitet knyttet til landets abortlover.

Vi sier NOK ER NOK. Kvinner skal ikke bli kriminalisert for å være kvinner. Norge må bruke sine ressurser til å hjelpe å fri våre søstre.

WE ARE LISTENING! FREE TEODORA!

Les mer HER    og     HER

Facebookarrangement

 

Comments are closed.