Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/e/1/kvinnefronten.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382

Gratulerer med dagen alle kvinner!

8.mars er en dag for feiring, en dag for synliggjøring av våre viktigste saker, og en dag for mobilisering til videre kvinnekamp.

Vi skal i dag hedre de sterke kvinnene som har gått foran, som har kjempa frem de rettighetene vi har i dag og som har kjempa frem retten til å markere en dag for kvinnekamp. Vi skal forsvare opparbeidede rettigheter, og vi skal kjempe frem nye.

Det er fantastisk å se det store engasjementet landet over – hittil har vi samla over 150 kvinnedagsarrangementer 82 steder i Norge. Steder som aldri har arrangert 8.mars arrangerer, kvinner som aldri har engasjert seg før engasjerer seg. Kvinner som var engasjert på 70-tallet reiser seg igjen, unge jenter roper ut. Kvinner i alle aldre, med forskjellig bakgrunn, står sammen.

Vi står sammen i kampen for at kvinner skal kunne leve sine liv uten å bli kontrollert av staten eller av menn. I kampen for en verden der kvinner skal kunne ta selvstendige valg over sin egen reproduksjon, over sitt eget liv. I kampen for at kvinner skal kunne leve sine liv uten å bli seksuelt trakassert, utsatt for vold og overgrep, og bli underbetalt. Vi kjemper for at kvinner i alle land skal kunne ha disse rettighetene, og at Norge skal ta ansvar utover landegrenser.  

For å oppnå dette er det viktig å organisere seg – spre ordet til alle om å melde seg inn i Kvinnefronten! 

Vi avslutter med sitat fra “Vi var mange – kvinneaktivister fra 70-tallet forteller”, fra 8.marstale i 1985;

Vi har erobret en dag der vi kan se at det vi gjør, er viktig og betyr noe.

Vi skal erobre alle dager. Vi skal erobre verden!

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/e/1/kvinnefronten.no/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 This entry was posted in Kvinneorganisering. Bookmark the permalink.

Comments are closed.