Jentefronten i Belgia

Reisebrev – Jentefronten I Belgia

Jentefronten har vært i Belgia for å møte et abolisjonistisk ungdomsnettverk i regi av European Women’s Lobby – Youth4Abolition. På torsdagen arrangerte EWL et dagsseminar om menns vold mot kvinner, hvor vi også var invitert til å delta. Programmet var stappfullt av eksperter på emnet og survivors.

Et demonstrasjonstog etterfulgte, hvor vi skulle vise at vi stod #LoudandUnited sammen imot menns vold mot kvinner. Vi marsjerte blant annet side om side med selveste Gloria Steinem (i sneglefart)!

Deretter fikk vi endelig møte alle youth4Abolitions medlemmer. Her er det en god blanding Europa – i godteposen finner du Latvia, England, Sverige, Irland, Italia, Frankrike, Portugal osv. Så gikk turen til middag. Hvem visste så mange feminister også var vegetarianere?? Greit fornøyd etter kumat og en kube quinoa. Det var en hyggelig og pratsom kveld med unge abolisjonistiske feminister fra hele Europa.

På timeplanen dagen derpå sto det flere paneler, foredrag og diskusjoner om hvordan bekjempe prostitusjon på nasjonalt nivå, med spesielt fokus på de yngste utnyttede av sexindustrien. Dette var kun for de i Youth4Abolition. Modige survivors av grooming og sexindustrien snakket ut om sine erfaringer, og europeiske NGOs som FreeThem, Barnardo´s, Missing Children Europe, ECPAT og Child Focus fortalte om hvordan de jobber mot seksuell utnytting av barn og unge.

Alle i Youth4Abolition kjemper selvfølgelig for <sexkjøpsloven3. Noen av deltagerne er så heldige å ha den der de bor, mens andre lobbyerer iherdig for dens implementering. Samtalen og diskusjonen handlet mye om hvordan kjempe for den nordiske modellen, men også hva neste skritt var etter loven var på plass. Å kunne endelig diskutere hva man kan gjøre i kampen imot sexindustrien i steden for å alltid rettferdiggjøre kampen, syntes vi begge er veldig lettende og oppløftende at vi ikke er alene om. Konsensusen var heldigvis predestinert, om at samtykke ikke kan bli kjøpt, og at det er seksuelt overgrep dersom den ene parten ikke ønsker den seksuelle kontakten.

Vi gleder oss til morgendagen med enda mer diskusjoner, og til vi kommer hjem og får delt vår nye kunnskap med dere jentefronterne, på møte torsdag LINK HER

 

Koz og klemz

Emily og Oline

Comments are closed.