Kvinner for fred

1 mars starter Frankofonifestivalen. En festival arrangert av de fransktalende ambassadene – for å fremme franskspråklig kultur og mangfold.

Tidligere i år var Kvinnefronten invitert med på planleggingsmøte av deres introduserende paneldebatt, ettersom tema for årets festival er Women for Peace. Og dette ble også tittelen på paneldebatten.

1 mars åpner festivalen, og vi håper på, og gleder oss til en knallbra paneldebatt kl.1700 på utestedet Cosmopolite i Oslo:

Women for Peace: Kvinners rolle i fredsprosesser

Det er viktig å merke seg at kvinners rolle i økende grad blir verdsatt i ulike tiltak for forebyggende arbeid, styring og konfliktløsning. Til tross for forpliktelser på regionalt og internasjonalt nivå, hvordan anerkjennes innsatsen til kvinner som aktører for fred og sikkerhet i verden?

Denne debatten har som mål å gi en historisk oversikt over emnet, fremskritt innen forskning, og felles utfordringer.

Panelet:

Elisabeth Kristiansen er historiker og representant for WILPF Norge – Internasjonal Kvinneliga for Fred og frihet. Hun er medlem av Kvinnefronten og F!.

Fatoumata Fathy Sidibé er regional stortingsrepresentant for hovedstads-regionen Brussel siden juni 2009. Hun er sekulær feminist og aktivist, og er medgrunnlegger og tidligere leder i den belgiske foreningen Ni putes, ni soumises (Verken hore eller underdanig)

Torunn L. Tryggestad er seniorforsker og direktør for PRIOs Centre on Gender, Peace and Security. Hun er spesielt opptatt av kjønnsdimensjonen ved konflikthåndtering, fredsmekling og fredsbygging.

Konferansier:
Jon Rian har jobbet med beskyttelse av sivile for FN i Palestina og Sudan. Han har også jobbet flere år med temaet kvinner, fred og sikkerhet i FOKUS – Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål.
Han er nå rådgiver i SOS-barnebyers internasjonale programavdeling.

Facebookevent HER

Comments are closed.