Lansering av kampanjefilm for Mørketall

Velkommen til lansering av kampanjefilmen for Mørketall mandag 13 november kl.1900 på Scandic St.Olavs plass (St. Olavs plass 1, Oslo)

Om kampanjen
8. mars 2017 opprettet Kvinnefronten en nettside hvor man kan dele sin historie om overgrep helt anonymt. Siden mars har vi fått inn over 100 historier, som senere skal bli en bok. I den forbindelse har vi laget en kampanjefilm, for å sette fokus på et alvorlig samfunnsproblem og gi talerør til mørketallene.
Tall og fakta
I en forskningsrapport (NKVTS) fra 2014 rapporteres det at 9,4% av norske kvinner har blitt utsatt for voldtekt, noe som tilsvarer 238 912 kvinner (befolkningstall fra 2014, SSB). I samme rapport oppgis det at kun 11% anmeldte voldtekten.
Alvorlig voldtektsproblem i Norge
17.oktober møtte redaktør for kampanjen, Marika Lejon,  barne- og likestillingsminister Solveig Horne, for å diskutere voldtektsproblematikken i Norge. Tilstede var også Arnt Even Hustad fra justis- og beredskapsdepartementet, Kari Framnes fra barne- og likestillingsdepartementet og Elin Anglevik fra helse- og omsorgsdepartementet.
Program: 
Mørketalllansering
Informasjon om kampanjefilmen:
Produsent: Kvinnefronten
Regi: Nina Johnsen (medprodusent, Gjengangere)
Skuespiller: Christina Marie Hjélen Strøm (Gjengangere)
Klipp: Torbjørn Kvenseth
Film: Marius Martinsen
Musikk: Marika Lejon
Mvh redaksjonen
Marika Lejon, Bodil Hauso og Maiken Sætran Lium.

 

Comments are closed.