Vel overstått landsmøte 2016!

Tusen takk for vellykka landsmøte med delegater fra lokallag rundt om i hele landet!

De siste åra har Kvinnefronten opplevd stor medlemsvekst og siste tilskudd på stammen er oppstarten av Jentefronten, som nå også har egen plass i landsstyret. Landsstyret fikk mye skryt for sitt arbeid i sist periode og landsmøtet takket spesielt Agnete Strøm for sin innsats som internasjonal ansvarlig i KF i nesten 25 år!

Vi har revidert handlingsprogrammet og diskuterte viktige utfordringer for kvinnekampen i tida som kommer. Blant sakene som ble diskutert var:

–          Kampen for kvinners rettssikkerhet og råderett over egen kropp

–          Seksualisert vold mot kvinner og menneskehandel

–          Kvinners økonomiske rettigheter og kampen for 6 timers normalarbeidsdag

Mange ønsket å engasjere seg i Kvinnefrontens landsstyre. Valgkomiteen hadde derfor et vanskelig arbeid med å prioritere blant svært kvalifiserte kandidater. I det nye landsstyret er det en del nye fjes, og denne gangen også representanter fra nesten alle lokallagene – fra Tromsø, Trondheim, Bergen, Oslo og Jentefronten. Som talskvinner for Kvinnefronten fortsetter Tina Skotnes, Daisy Elizabeth Sjursø og Torill Nustad.

I neste periode vil Kvinnefronten fortsette å være en pådriver i den offentlige debatten om kvinners rettigheter, i tillegg til å prioritere organisasjonsbygging og skolering/diskusjoner om feminisme og kvinnefrigjøring.

Vi ser frem imot en ny periode med spennende feministisk utvikling og mange feministiske saker på agendaen!

Feministiske hilsninger fra Kvinnefronten

Se det nye landsstyret og arbeidsutvalget HER

Comments are closed.