En hilsen fra Lisboa!

Helga 28.-31. oktober var Kvinnefronten ved Hilde Bjørnstad og Agnete Strøm fra internasjonalt utvalg representert på den internasjonale konferansen “EXIT | Women’s human right not to be prostituted”. Konferansen markerer slutten på et prosjekt i regi av den portugisiske kvinneorganisasjonen Plataforma Portuguesa para os Direitos das Mulheres (PPDM), hvor Kvinnefronten har vært med som ekspertpartner.

Her følger ei lita reiseskildring fra Hilde, som er internasjonalt ansvarlig i Kvinnefronten.

Agnete (t.h,) i publikum

Vi er veldig imponert over hva Plataforma (PPDM) har fått til på så kort tid. Nå er Exit-prosjektet og samarbeidet med oss over for nå, og denne konferansen markerte slutten på prosjektet. Organisasjonen har det de trenger for å lobbe inn en sexkjøpslov og det er mange politikere på glid. Hvis Spania får det til vil det også gjøre arbeidet i Portugal lettere.

PPDM har gjort mye research og har endel data som vi kan bruke til skolering og i annet arbeid med sexkjøpsloven.
De har også laget en dokumentar på 30 min som er veldig god og også endel factsheets som er bra. For de som forstår portugisisk ligger dokumentaren på YouTube her: https://www.youtube.com/watch?v=0jyWDRsdKhw&t=1063s

De hadde invitert en rekke politikere og det var mye presse tilstede så arrangørene har fått mye oppmerksomhet for konferansen sin.

Agnete i panel
Hilde i panel

Agnete Strøm holdt innlegg i et panel og snakket om Space. Hilde Bjørnstad holdt innlegg i et annet panel og snakket om vårt arbeid med å få sexkjøpsloven. Opptak av hele konferansen finnes her: https://exitprostitution.org/en/international-seminar/ – Agnete sitt innlegg kan ses fra ca 1:33:00, og Hilde sitt fra ca 5:31:00.

Konferansen varte i hele 11 timer, fra 9-20. Det er en del lenger enn vi er vant til å ha konferanser!

Gjennom konferansen har vi også fått veldig god kontakt med den nye anti-trafficking ambassadøren til Sverige. Vi vil gjerne invitere henne til Norge og oppfordre likestillingsminister Anette Trettebergstuen til å opprette en lignende ambassadør-stilling.

Comments are closed.