Stopp vold mot kvinner i krig og konflikt

View Calendar
November 25, 2019 17:30 - 18:30
Eidsvolls plass
Address: Eidsvolls plass, Oslo
Mandag 25. november er FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner. I Oslo vil dagen bli markert med en manifestasjon på Eidsvoll plass kl. 17.30-18.30. I år retter vi fokuset mot vold som begås mot kvinner i krig og konflikt.
Ifølge FN blir hver tredje kvinne utsatt for vold i løpet av livet. Menns vold mot kvinner er et globalt fenomen og rammer på tvers av klasse, religion og etnisitet.Jenter og kvinner i konfliktområder er særlig utsatte og seksuell vold blir fortsatt brukt som våpen i krig. Systematiske voldtekter blir brukt som en strategi for å demoralisere fienden, destabilisere etniske grupper og splitte samfunn og familier.

Det er ikke bare stridende aktører i krig som står for den seksuelle volden. Også fredsbevarende soldater og bistandsarbeidere begår overgrep. Seksuell utnyttelse av jenter og kvinner i prostitusjon er vanlig.

Hundretusener av jenter og kvinner er de seneste årene utsatt for seksuell vold i krig og konflikt og det skjer fremdeles i stor skala. Når krigen er slutt, fortsetter volden mot kvinner.

Vi krever at volden skal synliggjøres og stanses, at overgripere skal holdes ansvarlige og at overlevere skal få omsorg, beskyttelse og oppreisning.

Ordstyrer og konfransier: Ane Stø, Kvinnegruppa Ottar.
Appeller:
-Gabriela Sanzana Pavez fra LAG. Hun er advokat og har Mastergrad i Menneskerettigheter ved UiO.
-Maria Bonita Igland, Sosialistisk Ungdom
-Helin Akrei - Styremedlem i Ungkurd
-Elisabeth Kristiansen, Internasjonal Kvinneliga for fred og frihet
-Laial Janet Ayoub, NOK
-Imtithal Elnajjar, leder av Palestinsk Kvinneforening

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Comments are closed.