Julehilsen fra Kvinnefronten

Til alle medlemmer, støttespillere og andre interesserte.

Kvinnefronten ønsker med dette å takke for alle små og store bidrag i det merkelige året 2020 skulle vise seg å bli! Om bidraget har kommet gjennom aktivitet i et lokallag, å trykke «liker» på noe vi har lagt ut på Facebook, snakke med andre om Kvinnefronten, henge opp plakater og klistremerker, eller gjennom å «bare» betale kontingenten – takk.

Det har vært nok et innholdsrikt år for Kvinnefronten. Vi rakk akkurat å markere 8. mars på relativt vanlig måte før hele landet stengte ned og vi måtte lære oss nye måter å gjennomføre den vante aktiviteten vår på. Lokallaga og arbeidsutvalget har klart å opprettholde aktivitet takka være ei bratt læringskurve i digitale møteverktøy og mye god stå-på-vilje. Det har vært arrangert konferanser i nord og sør, det har vært jobba med åpning av feministhus i midt, blitt laga film i vest, og vært gjennomført både åpne møter og medlemsmøter i alle deler av landet. Kvinnefellesskap og kvinnesak har vært viktig hele året gjennom.

I november kom også årets største organisatoriske høydepunkt, når vi avholdt landsmøte. Selv om det var trist å ikke kunne møte hverandre fysisk, fikk vi til et godt møte hvor medlemmer fra hele landet deltok aktivt i diskusjoner og vedtak for Kvinnefrontens framtid. Landsmøtet kan du lese mer om her: http://kvinnefronten.no/kvinnefronten-har-hatt-landsmote/

Covid-19 og nedstenging av samfunnet har rammet mange kvinner ekstra hardt. Derfor er det gledelig å se kvinner over hele verden organisere seg og få til gjennombrudd også i 2020. Vi vil gratulere kvinnebevegelsen i Argentina med det gode arbeidet – der er det nå flertall i underhuset for en mer liberal abortlov, og vi krysser fingrene for at den også går gjennom i senatet i desember. Danmark har innført samtykkelov, og Nederland er på vei mot å gjøre det samme.

Kvinner har også organisert seg i enorme demonstrasjoner og mye godt arbeid i Polen, hvor regjeringa fortsetter å sette kvinners rettigheter tilbake, denne gangen ved å fjerne retten til selvbestemt abort. Kvinnefronten har stått skulder ved skulder med polske kvinner, og samarbeida med polske aktivister i Norge samt holdt appell på flere demonstrasjoner denne høsten. Vi har også hatt en innsamling til den polske organisasjonen «Abortion Dream Team», som samla inn 20.000 kroner! Tusen takk til alle som har bidratt til det også.

Med dette ønsker vi alle våre medlemmer ei fin julefeiring og et godt nytt, feministisk år! Vi håper alle får litt tid til å slappe av, så er vi klare til å brette opp ermene for ny innsats i 2021.

Varm julehilsen fra arbeidsutvalget i Kvinnefronten, og fra kontoret.

Comments are closed.