Kvinnefronten lanserer dokumentarfilmen “Ingen vei tilbake!”

I anledning den Internasjonale dagen mot kvinnelig kjønnslemlesting, 6. februar, lanserer Kvinnefronten i Bergen dokumentarfilmen, «INGEN VEI TILBAKE! Aktivisme mot kjønnslemlesting i Singidaregionen, Tanzania».

I filmen følger vi Chiku Ali som har jobbet i en årrekke mot kjønnslemlesting både i Norge og hjemlandet Tanzania, rundt i Singidaregionen hvor hun er født. Vi får møte noen av de mange som nå er oppsatt på å utrydde denne skadelige praksisen: eldre, tidligere omskjærere, aktivister, landsby- og distriktsledere, helsepersonell, religiøse ledere og ungdomsklubbmedlemmer. Den lokale aktivismen vi får et innblikk i er initiert av de uavhengige kvinneorganisasjonene SIAC og DIAC i Tanzania, med Kvinnefronten som mangeårig støttespiller.

Filmen som er et samarbeidsprosjekt mellom Chiku Ali, Thera Mjaaland og Agnete Strøm kan sees her: https://youtu.be/rLpduwUzHRA

Denne filmen vil også stå på programmet for Kvinnefestivalen i Bergen i forbindelse med 8. mars, hvor det vil bli satt opp et digitalt diskusjonsmøte. Filmen har dessuten fått økt aktualitet nå, siden skadelige praksiser som kjønnslemlesting og barneekteskap har vært økende under koronapandemien.

En film av: Chiku Ali, Thera Mjaaland og Agnete Strøm
Idé: Agnete Strøm og Chiku Ali
Kamera/manus/redigering: Thera Mjaaland
Produksjon: SIAC/Tanzania og Kvinnefronten i Norge
Språk: Nyaturu og swahili med norsk teksting


Kontaktperson: Chiku Ali
Mobil: 932 62 111
E-mail: chikuali@gmail.com

Filmen er også tilgjengelig med engelsk teksting: https://youtu.be/nD3vDmeZNbI og med swahili teksting: https://youtu.be/xJKeHSahtqU

Vil du støtte det viktige arbeidet mot kjønnslemlestelse i Tanzania? Vipps valgfritt beløp til #17504 Kvinnefronten i Norge, velg kategorien “Bidrag mot kjønnslemlestelse”. Du kan også overføre i nettbanken til kontonummer 1607 88 16027, Kvinnefronten i Norge, merk betalingen “FGM-gave”.

Pengene går uavkorta til SIAC og DIAC sin aktivisme og arbeid mot kjønnslemlestelse i Tanzania.

Comments are closed.