Lesbisk på Pride

Først trykket i Klassekampen 29.06.2018
Pride er en tid for å være både sint og glad på samme tid. Vi feirer våre rettigheter, men erkjenner også at kampen ikke er over. Kampen for seksuell frigjøring, for at vi skal kunne leve i en verden der kjønn ikke må styre hvilken retning vi skal gå.

Tidligere og fortsatt brukes «lesbisk» som et skjellsord. Særlig et skjellsord mot feminister, kvinner som bryter med kjønnsstereotypiene og kvinner som tar plass. Mange vil argumentere med at det ene ikke henger sammen med det andre, men i stedet for å bruke energi på å skille disse begrepene, kan vi ikke heller omfavne dem?

For «lesbofobien» rammer ikke bare lesbiske, men hele samfunnet. Den skaper frykt for å skille seg ut, for å bryte med kjønnsnormene, for å ta plass. Derfor er det trist at også en del feminister bruker energi på å bevise at «de ikke er lesbiske». Hvorfor er det så farlig om noen tror du er lesbisk?

Vi i Kvinnefronten & Jentefronten vil hylle kvinner som tar plass. Sinte kvinner og glade kvinner. Kvinner som sier ifra. Lesbiske feminister sammen med kvinnebevegelsen har banet vei og kjempet for våre rettigheter! Ordet lesbisk har blitt/blir av mange oppfattet som noe statisk. Dette forstår vi ikke. Lesbisk er et ord med masse forskjellig innhold og uttrykksformer og vi bør si ja takk til alle varianter. Om du lever lesbisk, er lesbisk, utforsker det lesbiske. Uansett.

Ja takk til å være lesbisk på PRIDE

/Jorunn Friis Reset, Kvinnefronten & Mimi Shikerina, Jentefronten

Comments are closed.