Stopp bombinga av Afrin

Her kan du lese appellen  Johanne Vierhaug Lühr (forkvinne i Kvinnefronten i Oslo) holdt på demonstrasjonen i Oslo 3. mars mot Tyrkias invasjon av Afrin-regionen i Syria.

“Jeg kommer fra Kvinnefronten og står her i dag i solidaritet med våre søstre og kamerater i Afrin. Kvinnefronten vet hvor viktig det er å vise støtte og solidaritet med kvinneaktivister i hele verden, nå mer enn noensinne. Solidariteten viser at feminismen er grenseløs. Et angrep på kvinner i Afrin er et angrep på alle kvinner.

Etter at YPG, YPJ og Syriske demokratiske styrker bekjempet daesh er de nå selv under angrep. Detter har resultert i at 192 sivile har blitt drept, 28 av disse er barn.
Kvinnelige soldater er særlig utsatt for militær vold. La meg være helt tydelig – vi glemmer aldri Barin Kobani og hennes skjebne

Erdogan og hans bakstreverske støttespillere er ansvarlige for å prøve å stilne og drepe den progressive kurdiske bevegelsen der kvinnekamp og kvinnefrigjøring utgjør et viktig fundament. Det skal han ikke klare. Vi støtter våre søstre i kampen for selvstendighet, frihet og demokrati! Kurdiske og norske feminister står sammen i kampen mot denne krigføringen mot kvinner.

Som takk for hjelpen med å stanse daesh har vesten dolket kurderne i ryggen ved å ikke sette krav til Tyrkia.
Vi krever at Norge bruker sine kanaler og stanser Tyrkias invasjon!

Det er lyspunkter! Midt i all ødeleggelse i Syria pågår en feministisk revolusjon. Den sterkt underrapporterte kurdiskleda revolusjonen er basert på prinsipper om direkte demokrati, kvinnekamp og økologisk holdbarthet. Disse prinsippene støtter vi fullt ut.

I år har Kvinnefronten fått gjennomslag for parolen ”Kvinner for fred. Stans norsk våpeneksport og militariseringen av Norge.” Vi håper at dere alle vil gå sammen med oss på 8. mars!”

Comments are closed.