VI KREVER: GRAND THEFT AUTO V FJERNET!

Kvinnefronten har i dag 03.12.2014 sendt mail til samtlige forhandlere av spillet Grand Theft Auto V , for å få dette fjernet fra norske butikker. Her er budskapet:

GTA V oppmunter spillerne til å myrde kvinner som underholdning. Dette goregår på den måten at hvis man utfører seksuell vold mot kvinner, og deretter misbruker eller dreper dem, får man “healt points”. Etter å ha utført ulike seksuelle handlinger, får spillerne valget om å drepe kvinnen ved å slå henne  bevisstløs eller drepe henne med machete, balltre eller et annet våpen for å få pengene sine tilbake.

Et av mange fan-klipp på YouTube viser at kvinner blir kjørt ned, overkjørt, påtent, skutt gjentatte ganger, mens de skriker. GTA V leker seg bokstavelig talt med en pervers blanding av seksuell opphisselse og vold.

Kvinnefronten ber dere om å umiddelbart trekke tilbake Grand Theft Auto V for salg, dette på vegne av alle kvinner, spesielt de som er ofre for vold, og som er ofre for sexindustrien. Vi henvender oss til dere for de kvinner som har erfaring med denne form for sekuell vold, og for generasjonen av oppvoksende kvinner som fortjener bedre holdninger fra menn jevnt over. Å vite at kvinner blir framstilt som noen som fortjener å bli seksuelt brukt av menn og potensielt myrdet for lek og nytelse, er kvalmende og rystende.

Dette spillet er med på å opprettholde myten om at visse kvinner kun eksisterer for at menn skal få utløp for seksualisert vold. Det viser hat og forakt for kvinner i sexindustrien og setter dem i større fare. Kvinner i sexindustrien har 40 ganger mer sannsynlighet for å bli drept av en mann enn andre kvinner.

Alle former for medier påvirker oss og gjør noe med holdningene våre. Spill som GTA V hvor man aktivt tar del i og leker seg med vold og overgrep er intet unntak. GTA V er med på å forme enda en generasjon av gutter som tolererer og aksepterer vold mot kvinner. Spiller er drivstoff til epidemien av vold som 1/3 av kvinner utsettes for verden over.

Vi oppfordrer dere som selgere av dette spillet til å følge eksempelet satt av New Zealands største forhandler NZ Warehouse Group, samt Target i Australia i å fjerne disse spillene.

Link til Target Australias pressemelding tidlligere i dag:

http://www.target.com.au/medias/marketing/corporate/PDF/media-release/GTA-Media-Releasev2.pdf

 

Vennligst sett etikk høyere enn profitt, og stå opp for det om dere mener at seksuell vold, utnyttelse og misbruk av kvinner ikke skal være “underholdning”. Dette vil også sette et eksempel for andre forhandlere av GTA V

 

Med vennlig hilsen

Daisy Elizabeth Sjursø og Tina Skotnes

for Kvinnefronten i Norge

 

 

Comments are closed.